Inginerul Ioan Paris a părăsit postul de director executiv al SC Domeniul Public și Privat SA (DPP) Onești, după ce mandatul în baza căruia ocupa, de mai mulți ani, cea mai înaltă poziție în cadrul societății de gospodărire a orașului, i-a încetat.

DPP Onești are, de ieri, un nou șef, după ce Ioan Paris, cel care a condus ani la rândul destinele societății ce are ca unic acționar Consiliul Local Onești, a ieșit la pensie.

Cea mai înaltă poziție executivă în cadrul DPP Onești este ocupată în prezent, deocamdată cu titlu interimar, de economistul Valentin Blidaru, nimeni altul decât fostul președinte al Consiliului de Administrație al societății.

Cu o vastă experiență în funcții de conducere pe la diverse întreprinderi de pe fosta platformă petrochimică, în majoritate însă la defuncta Comore, inginerul Ioan Paris era adulat și, în același timp, foarte contestat atât în cadrul DPP, cât și de către opinia publică oneșteană. Despre Paris s-a spus că ar fi contribuit la falimentarea Comore și derivatele sale, însă realitatea este că această întreprindere a murit odată cu prăbușirea societăților de pe platformă (Carom, RAFO, etc.), care trăgeau după ele firmele de construcții în domeniu.

Postul ocupat până săptămâna trecută de Ioan Paris urmează a fi scos la concurs în următoarea perioadă. Din sursele UNU PE TROTUȘ, se pare că interesat să preia prerogativele lui Paris ar fi, printre alții, și Robert Ionuț Chiriac, unul dintre cei mai apreciați juriști din Onești și cel care ar fi preluat, chiar de ieri și tot interimar, funcția de președinte al CA al DPP SA, succedându-i lui Blidaru. Chiriac a revenit de curând în cadrul Primăriei Onești, după ce o vreme a lucrat la Prefectura Bacău.