La nivelul județului Bacău, peste 600 de polițiști au acționat în acest weekend în locurile unde s-au desfăşurat manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, pentru ca sărbătorile să fie petrecute în siguranţă.

Astfel, polițiștii de ordine publică, rutieri, de investigații criminale, precum și cei din cadrul celorlalte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au luat măsurile necesare pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice și rutiere.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea infracţiunilor stradale și au intervenit la 173 de evenimente, dintre care 150 fiind sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 628 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 243.965 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 2.920 de lei.

Totodată, au fost reținute 31 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Și pentru perioada următoare, în contextul Sărbătorilor Pascale, Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Naţionale a Tineretului, menținerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale şi prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie sunt principalele obiective ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. (sursa: IPJ Bacău)