Atacantul oltean Alexandru Băluță (foto dreapta) a semnat, în această vară, cu formația Slavia Praga, Universitatea Craiova încasând în contul transferului nu mai puțin de 3 milioane de euro – cea mai importantă tranzacție făcută de un club din Liga 1, în această vară.

Artizanul acestui transfer spectaculos este Dragoș Boboc, fost fotbalist la FC Onești.

Dragoș Boboc, acum în vârstă de 37 de ani, a jucat la echipa de tineret a lui FC Onești, timp de un an și jumătate, în perioada în care gruparea condusă de răposatul Nicolae Puiu activa în Liga 1.

Originar din Buhuși, Dragoș Boboc fusese adus la FC Onești de Toader Șteț și de Vasile Gaciu, iar la “tineretul” pregătit de Gaciu i-a avut printre coechipieri pe Daniel Munteanu, Ionuț Dragomirescu, Dănuț Copăcel, etc. Dragoș Boboc evolua pe postul de mijlocaș stânga, fundaș stânga fiind Viorel Avădanei. Boboc a părăsit gruparea oneșteană la finalul sezonului în care acesta a retrogradat în eșalonul secund, fiind împrumutat la Aerostar Bacău, apoi cedat definitiv.

În prezent, printr-un concurs fericit de împrejurări, Dragoș Boboc lucrează pentru agenția de impresariat sportiv Magico Sports din Coventry (Marea Britanie), înființată în 2014.

Transferul lui Alexandru Băluță la Slavia Praga nu este singura mare reușită a lui Dragoș Boboc în calitate de impresar de fotbaliști. Fostul fotbalist oneștean este cel care a intermediate și transferul mijlocașului dinamovist Dorin Rotariu în Belgia, la FC Bruges.

Sursa foto mare: telekomsport.ro