Absolvenții care doresc să beneficieze de indemnizația de șomaj au termen să se înscrie la Asociația Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău 60 de zile de la finalizarea cursurilor.

Modificarea care a apărut în lege de anul acesta în ceea ce privește acordarea indemnizației de șomaj se referă la termenul pentru cei care treceau examenul de bacalaureat, în sesiunea de vară. Astfel, dacă până acum acest termen curgea de la data eliberării diplomei, începând din acest an și pentru absolvenții care trec examenul de bacalaureat, în sesiunea de vară, cele 60 de zile se calculează de la data încheierii cursurilor.

În aceste condiții, anul acesta intervalul în care absolvenții de liceu își pot depune dosarul în vederea obținerii indemnizației de șomaj este 26 mai – 24 iulie.

Absolvenții care vor depăși data limită prevăzută pentru depunerea dosarelor – 24 iulie 2018 – nu vor mai avea dreptul la indemnizația de șomaj. În aceeași situație se mai află și absolvenții care își continuă studiile.

Indemnizația de șomaj este de 240 de lei pe lună.

Pe de altă parte, dacă se vor angaja pentru o perioadă de cel puțin un an, absolvenții de liceu vor încasa o primă de încadrare de 1.500 de lei.