Transylvania Animal Care, primul cabinet de medicină veterinară socială din România, deschis în urmă cu doi ani în orașul Cluj Napoca, va ajunge la începutul săptămânii viitoare la Onești, unde va desfășura o campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici.

Campania de sterilizare va avea loc timp de trei zile, între 9 și 11 iulie 2018, la Adăpostul public pentru câini de pe Calea Bacăului (lângă Obor), iar pe lângă Asociația Transylvania Animal Care mai contribuie Asociația Help Animals From Onești.

“Mergem iară cu flori, ca musafirii buni la gazde dragi. Mulțumim, Lidia Zahiu& Help Animals From Onești pentru efort și muncă, danke Timmy Stiftung pentru bani & Blickpunkt Streuner pentru sprijin. 
Apoi, iacă-tă că putem felicita și Primaria Municipiului Onesti, care, deși încet și timid, alege totuși să intre în rândul administrațiilor publice moderne, inteligente și nerisipitoare de bani publici. Sterilizarea câinilor înseamnă respectarea legii, economie de bani publici și înțelepciune administrativă, orice țară cu adevărat europeană știe asta.
Buni locuitori ai urbei 
Onești, așteptăm cu drag să ne cunoaștem, haideți să râdem bine unii de vorba celorlați, să unim Moldova cu Ardealu’ și să facem o treabă fainî-mprieunî!” este mesajul postat pe pagina oficială de facebook a Asociației Transylvania Animal Care.

Conceptul de medicină veterinară socială – adus pentru prima dată în România de Transylvania Animal Care, se adresează animalelor comunitare sau necuvântătoarelor ai căror proprietari au venituri reduse.