Mai multe găleți pline cu fecale și mâl provenite din rețeaua de canalizare de la subsolul blocului nr. 33 de pe strada Oituz, din Onești, au fost descărcate, fără nici cea mai mică jenă,direct în containerele de gunoi de lângă bloc.

Evident că riscul infestării cu tot felul de microbi este imens în astfel de cazuri, dar pe oamenii care au desfășurat această foarte “inteligentă” operațiune i-a durut în cot de asta.

Incidentul s-a petrecut vinerea trecută (n.r. – 14 iulie), ziua în amiaza-mare, iar Garda de Mediu probabil că în urma apariției acestui articol se va sesiza din oficiu.

Preocupați doar să curețe subsolul blocului cât mai repede, și mai puțin de faptul că eliminarea fecalelor și a mâlului s-a făcut fără a fi respectate chiar și cele mai neînsemnate norme de igienă prevăzute în astfel de situații, oamenii surprinși în timpul “acțiunii” de un cititor al UNU PE TROTUȘ nu s-au oprit din treabă până nu au dat gata “lucrarea”. Asta chiar dacă persoane din blocul în cauză le-au atras atenția să înceteze să mai care mâlul și fecalele din subsol la suprafață, în ghenele de gunoi aparținând celor de la Romprest!

În astfel de cazuri, se folosesc vidanje, nu găleți cărate cu mâna la ghenă. Cel mai important aspect însă, vidanjele descarcă mâlul și fecalele în locuri special amenajate, pentru a preîntâmpina apariția unor focare de infecție.

“Nu e normal să arunci rahatul la ghena de gunoi! Mirosea acolo de nu puteai sta, îți muta nasul din loc! La jumătate de metru de ghenele de gunoi este un părculeț, acolo se joacă copiii”, a spus bărbatul care ne-a semnalat acestă situație revoltătoare.