De joi, 20 iulie, și până duminică, 23 iulie, stațiunea Slănic Moldova va îmbrăca haine de sărbătoare, urmând să găzduiască o nouă ediție a “Zilelor Orașului”.

În cadrul manifestării vor fi organizate mai multe jocuri și concursuri pentru copii, va avea loc o ședință festivă a Consiliului Local, va fi deschis Târgul Merșterilor Populari și se vor ține o expoziție de artă, un workshop și un festival de folclor.

Numele artiștilor care vor urca pe scenă la “Zilele Orașului Slănic Moldova” nu sunt dintre cele cu foarte mare rezonanță în lumea muzicii ușoare. Vor cânta Simona Nae, Vibe Drops și Eila, cărora li se adaugă mai mulți interpreți de muzică populară.

În schimb, slănicenii și ceilalți locuitori ai județului care vor dori să participe la marea sărbătoare a stațiunii Slănic Moldova din acest an vor avea ocazia să admire mai multe lucrări ale pictoriței Alexandra Nechita, supranumită “Micuța Picasso” în copilărie. În vârstă de 31 de ani, pictorița originară din Vaslui trăiește în Statele Unite ale Americii, unde s-a refugiat împreună cu familia, din România comunistă.

Lucrările Alexandrei Nechita sunt foarte apreciate pe piață, o pictură de-a acesteia (cea mai scumpă dintre ele) fiind vândută cu 400.000 de dolari! Picturi realizate de Alexandra Nechita decorează pereții reședințelor unor personaje celebre în lume, precum Oprah Winfrey, Calvin Klein, Whoopi Goldberg sau David Letterman.

Sursa foto: desteptarea.ro