UPDATE – sâmbătă, 21 ianuarie, ora 15.08: Primarul Forcoș a revenit asupra demisiei, fiind convins de un grup numeros de persoane din Tg. Trotuș, care s-au dus la reședința edilului-șef în dimineața zilei de sâmbătă, 21 ianuarie. Află detalii aici: https://unupetrotus.ro/forcos-a-revenit-asupra-demisiei-cum-a-fost-convins-primarul-din-tg-trotus-sa-si-continue-mandatul-asta-m-a-impresionat/

Locuitorii din comuna Tg. Trotuș sunt fără apă de mai bine de două zile, supliciu” de care au avut parte de mai multe ori în ultimele luni, fapt pentru care primarul Adrian Forcoș a luat o decizie total neprevăzută, uluitoare chiar!

În urmă cu o oră (n.r. – în jurul orelor 17.00, cu aproximație), primarul comunei Tg. Trotuș, Adrian Forcoș, și-a depus demisia din funcție, documentul ajungând deja la registratura din cadrul Prefecturii Bacău! “Am luat decizia să demisionez din funcția de primar al comunei Tg.Trotuș! Am luat această decizie pentru că nu mai fac față acestei probleme legată de apă! Îmi pare rău s-o spun, dar prea puțini au fost cei care au încercat să mă ajute ca să rezolvăm această problemă a comunității noastre! Eu am încercat să fac să fie bine pentru toată lumea, doar că nu s-a putut și nici nu țin de acest scaun. Nu vreau să mă fac de râs – oamenii mă iau peste picior, <când dai apa?>, deși nu Primăria a oprit apa! Eu am încercat să ajut, credeți-mă că am din ce trăi!, am candidat la funcția de primar doar pentru că am dorit să ajut. Sunt epuizat fizic, nu mai rezist, dar de când am preluat mandatul nu am putut face nimic altceva, mereu am fost prins în această problemă! Propusesem dublarea prețului la apă pentru o perioadă de un an, ca să reușim să acoperim această datorie la apă și să putem intra și noi în CRAB, fiindcă altfel nu ne primesc, dar nu am găsit înțelegere deplină. Unii oameni au acceptat, alții nu au vrut să audă de așa ceva. De aceea mi-am depus mandatul!, ne-a declarat, în exclusivitate, edilul-șef al comunei Tg. Trotuș.

Satele Tg. Trotuș și Viișoara au rămas fără apă de mai bine de două zile, decizie pe care reprezentanții CRAB au justificat-o astfel: https://unupetrotus.ro/locuitorii-din-tg-trotus-nu-au-apa-de-peste-48-de-ore-si-nicio-autoritate-nu-spune-nimic-o-sa-ne-manance-cainii/.