Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis contestația formulată de către SC Confer Group SRL Onești, astfel că Primăria Onești (autoritate contractantă) a fost obligată să reia procedura de achiziție publică prin reanalizarea ofertelor prezentate de asocierea SC Instal Design SRL Bacău – SC Pod – Proiect SRL Iași, care fusese desemnată câștigătoare.

În urma deciziei CNSC, comisia de evaluare din cadrul Primăriei Onești a fost obligată să reia procedura de atribuire a contractului de achiziție publică “Proiectare, Verificare tehnică, Asistență tehnică și Execuție lucrări la Obiectivul Reabilitare pod pe DN 11, km 129+831 peste râul Trotuș”.

Practic, s-a ajuns în aceeași situație ca cea în cazul centurii de ocolire a municipiului Bacău, unde CNSC a obligat autoritatea contractantă (CNAIR) să reia reia procedura de atribuire (detalii AICI).

Odată cu reluarea procedurilor, este de la sine înțeles că startul lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna se amână.

Potrivit legii, și viitoarea decizie pe care o va lua comisia de evaluare format la nivelul autorității contractante (Primăria Onești) va putea fi contestată, dar de data aceasta în instanță.

 

Prim modificările aduse la legea privind achizițiile publice, instanța de judecată este însă obligată să fixeze primul termen de judecată în cel mult 20 de zile de la data înregistrării plângerii, iar următoarele termene nu pot depăși 15 zile.

“Aproape sigur că se va ajunge în instanță, iar în această situație numai Dumnezeu poate ști când vom avea o soluție, când vom avea numele constructorului”, a comentat un funcționar al Primăriei Onești.

Cum contractul de finanțare a lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Trotuș, în valoare de 8,11 milioane de lei, a fost semnat de primarul Nicolae Gnatiuc încă din data de 11 iulie (detalii AICI), singurul lucru care a mai rămas de făcut este să se decidă constructorul care va executa lucrările.