Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) va restricționa furnizarea apei potabile în municipiul Onești, din cauza restanțelor la plată pe care le are SC Apă Canal SA. Informația, aflată pe surse de reporterii UNU PE TROTUȘ, ne-a fost confirmată oficial de directorul tehnic al CRAB, Petruș Rădulescu, care a precizat că decizia a fost luată deja, în cursul zilei de mâine urmând să se mai stabilească doar intervalele orare în care oneștenii vor mai primi apă.

“Cel mai probabil, vor fi câteva ore dimineață și câteva ore seara. Dacă această restricționare a furnizării apei potabile în municipiul Onești nu va avea nici un efect, în sensul în care cei de la SC Apă Canal SA nu vor începe să plătească din debitele pe care le au față de noi, atunci se va lua decizia sistării complete a apei”, a explicat directorul tehnic al CRAB.

SC Apă Canal SA Onești are de plătit către CRAB mai bine de 4 milioane de lei, după cum v-am informat în articolul următor: https://unupetrotus.ro/onestenii-risca-sa-ramana-fara-apa-sc-apa-canal-sa-nu-a-mai-platit-nici-un-ban-la-crab-de-la-inceputul-lunii/

Pe de altă parte, oneștenii care azi nu au avut apă potabilă trebuie să știe că acest lucru a fost cauzat de o avarie apărută pe un tronson de pe conducta de aducțiune a orașului, remediată între timp.