După ce Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a anunțat că va sista furnizarea apei în muncipiul Onești, ca urmare a datoriilor foarte mari acumulate de SC Apă Canal SA, societatea deținută de omul de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu a venit cu precizări interesante.

Astfel, conducerea SC Apă Canal SA susține că cei de la CRAB dezinformează atunci când afirmă că operatorul de apă din Onești nu a mai plătit niciun ban de la începutul lunii octombrie. “Referitor la adresele fax ale CRAB SA nr. 8964 și 8965 din 20.10.2016, arătăm că afirmația făcută de CRAB SA prin adresa 8964/20.10.2016 referitor la faptul că <plățile SC Apă Canal SA Onești către CRAB au încetat în data de 01.10.2016> este FALSĂ”.

apa-canalÎn acest sens, conducerea SC Apă Canal SA prezintă și un grafic al plăților făcute de ei către CRAB, în perioada 03.10.2016 – 20.10.2016, care se ridică la valoarea de 348.969 de lei (aproximativ 80.000 de euro), după cum se poate observa din facsimilul alăturat.

“Cei de la CRAB mint când susțin că nu s-a mai făcut nicio plată de la data de întâi a lunii în curs. Se poate vedea că le-am plătit aproape 4 miliarde de lei vechi! Sper ca la întâlnirile viitoare cu reprezentații Consiliului Județean, Primăra Onești și CRAB să găsim soluția legală prin care Apă Canal Onești să ajungă în CRAB și să poată beneficia Oneștiul de cele 30 de milioane de euro promise în primăvara acestui an. Disponibilitatea noastră este anunțată din luna februarie 2016, fără a primi o soluție până la această oră din partea autorităților locale și județene”, ne-a declarat Cornel Fântână, administratorul unic al SC Apă Canal SA Onești.

Conducerea CRAB a anunțat în cursul zilei de ieri că începând de luni va restricționa furnizarea apei potabile în municipiul Onești, după ce SC Apă Canal SA a ajuns să înregistreze debite de aproape un milion de euro.