Oneștenii care vor lucra în cadrul unității de producție pe care Autoliv o va deschide în municipiul de pe Trotuș în perioada următoare au plecat la specializare la Sfântul Gheorghe încă din seara zilei de 2 ianuarie. În jur de 30 de persoane au fost îmbarcate într-un autocar, care i-a așteptat în fața Bibliotecii “Radu Rosetti”.

Stagiul de specializare se va întinde pe o perioadă de opt săptămâni. Oneștenii care au plecat ieri la Sf. Gheorghe vor reveni acasă vineri 6 ianuarie, înspre seară, iar duminică seara vor fi transportați din nou în orașul din județul vecin, acest ciclu repetându-se până la sfârșitul training-ului.

Oneștenii vor fi și retribuiți în această perioadă, și nu puțin. Compania suedeză îi va plăti cu câte 1.000 de lei pentru fiecare dintre cele două luni de specializare, în total 2.000 de lei net. Din sursele UNU PE TROTUȘ, se pare că, în plus, vor mai primi și bonuri de masă în valoare de 200 de lei/lună.

Oneștenii care merg la specializare la fabrica Autoliv de la Sf. Gheorghe mai primesc pentru fiecare zi petrecută acolo și o diurnă în valoare de 40 de lei net, din care să-și asigure hrana necesară.

Autoliv este o companie multinațională cu sediul central în Suedia, care are zeci de mii de angajați (numai în România are peste 10.000) și care activează în industria componentelor auto, producând centuri de siguranță, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar și airbaguri și volane.

Deschiderea unei linii de producție în Onești de către compania Autoliv a fost anunțată în premieră de publicația UNU PE TROTUȘ, pe 10 noiembrie 2016 (citește aici: https://unupetrotus.ro/un-investitor-suedez-in-domeniul-auto-deschide-o-linie-de-productie-nou-nouta-in-onesti-300-de-noi-locuri-de-munca-disponibile-chiar-de-acum/).