SC Domeniul Public și Privat Onești SA (SC DPP SA) organizează concurs pentru ocuparea postului de director general al societății care are ca unic acționar Consiliul Local Onești. Concursul se va desfășura în două etape: selecția de dosare și proba interviului. Nu va exista și o probă scrisă.

Postul scos la concurs de SC DPP SA este ocupat de mai mulți ani de inginerul Ioan Paris (foto dreapta), și dacă veți parcurge condițiile de participare impuse de organizator, tot el pare cel mai îndreptățit să-l ocupe și mai departe.

Anunțul a fost publicat și pe site-ul oficial al societății – www.dpponesti.ro – încă de pe data de 16 decembrie 2016, așa cum prevede legea.

Cum spuneam, pe lângă condițiile generale de participare, candidații trebuie să îndeplinească și anumite condiții specifice, stabilite de organizatorul concursului. Astfel, ca să te poți califica pentru acest concurs, este nevoie să ai cel puțin 10 ani de experiență în activitatea de administrare/management a/al unor întreprinderi publice profitabile sau a/al unor societăți comerciale profitabile, din domeniul de activitate al SC DPP SA. În anunțul de concurs, se precizează totodată și un număr de 10 abilitățile manageriale și personale care se caută, după cum urmează:

  1. capacitatea managerială;
  2. capacitatea de analiză și sinteză;
  3. capacitatea de a lua decizii rapide;
  4. capacitatea de a evalua impactul deciziilor luate;
  5. capacitatea de rezolvare a problemelor;
  6. exercitarea controlului decizional;
  7. comportamentul în situații de criză;
  8. abilități de comunicare;
  9. motivația candidatului;
  10. înalte standarde etice;

Nu este pentru prima dată când o societate publică/administrație publică din zonă impune niște condiții de participare atât de drastice, pentru a face o triere serioasă a candidaților încă de la început. În august 2016 – după cum scria bacauinfo.ro – Mihaela Bădic Geaboc, consilier local oneștean, reușea să câștige concursul pentru funcția de administrator public al comunei Helegiu, unde fusese primar timp de 12 ani la rând, după ce a fost singurul candidat care a întrunit anumite condiții de participare impuse de organizatori, și anume “minim 10 ani de vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției” și “minim 7 ani experiență în funcții de conducere”.  Primarul de la Helegiu, Ciprian Enea, spunea pentru sursa citată că „eu am nevoie de profesioniști și de aceea au fost condițiile care au fost”.

Revenind la concursul pentru postul de director general al SC DPP SA, și aici este nevoie de studii universitare absolvite cu diplomă de licență, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă.

Candidaturile pentru postul de director general al SC DPP SA se pot depune până pe 13 ianuarie, ora 14.00, la sediul societății. Candidații declarați admiși la proba de selecție a dosarelor vor fi evaluați mai departe în cadrul probei interviului, care va avea loc pe 18 ianuarie.