Începând de astăzi, românii care vor să-și petreacă concediul în Grecia sunt obligați să prezinte la punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

Din momentul apariției acestei obligativități pentru cetățenii români care doresc să-și petreacă concediul în Grecia, vacanța s-a transformat într-o adevărată luptă pentru testul COVID. La foarte multe spitale și clinici private acreditate din țară nu mai sunt date disponibile pentru efectuarea testului COVID decât abia de luna viitoare. Potrivit digi24.ro, odată cu creșterea cererii prețul unui test COVID a explodat, la Institutul “Matei Balș” din București un test ajungând să coste nu mai puțin de 650 de lei. Reprezentanții institutului au spus că în acest preț ar fi inclusă și o taxă de urgență, dar tot ei au afirmat apoi că prețul este același și în regim normal.

La Onești, unde există de asemenea un laborator PCR acreditat de Ministerul Sănătății, în cadrul Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca”, Gelu Nicolcea, lucrurile stau mult mai bine în momentul de față decât în București sau în alte orașe din țară. “La noi testul la cerere costă 250 de lei, și durează cam 2-3 zile de la înregistrarea cererii până când se efectuează”, ne-a declarat managerul spitalului, Gelu Nicolcea.

Testele la cerere se vor efectua cu programare prealabilă telefonică și rezultatele se vor elibera în 48 de ore de la recoltare, online.

Programări pentru efectuarea testului COVID în cadrul spitalului din Onești se fac de luni până vineri, între orele 12.00- 14.00, la numărul de telefon 0770.258.727.