Începerea lucrărilor de întreținere a străzilor Calea Bacăului și Calea Brașovului este aproape. Comisia de evaluare constituită la nivelul Primăriei Onești analizează în prezent, în regim de urgență, singura ofertă depusă pe SEAP (termenul limită a fost 18 iunie) în vederea contractării acestor lucrări, iar atribuirea lor este o chestiune de zile, dacă nu vor apărea lucruri neprevăzute.   

Numele constructorului care va executa lucrările de întreținere la cele două tronsoane de drum cu probleme ar trebui să devină cunoscut spre sfârșitul săptămânii viitoare, în condițiile în care trebuie respectate mai multe etape prevăzute de lege. Și tot atunci, pentru că nu e nevoie de amenajarea vreunui șantier, acesta se poate apuca și de treabă.

Perioada de execuție a lucrărilor de întreținere este două luni (60 de zile) din momentul începerii acestora, valoarea contractului fiind de 567.520 de lei, fără TVA.

Lucrările includ decopertarea îmbrăcămintei asfaltice existente și așternerea unui covor asfaltic nou, pe o lungime de aproximativ 470 de metri pe Calea Bacăului, respectiv 500 de metri pe Calea Brașovului.

Procedura de atribuire a lucrărilor de întreținere a Căii Bacăului și Căii Brașovului a început în urmă cu circa 2 luni.

“Tocmai pentru faptul că această procedură de atribuire a lucrărilor de întreținere se află în desfășurare, nu s-a putut interveni nici măcar cu plombări. Dacă interveneam, s-ar fi modificat cantitățile de material prevăzute în documentația de atribuire de pe SEAP, ceea ce ar fi fost caz penal”, ne-a explicat o sursă din cadrul Primăriei Onești.