Retailerul polonez PEPCO va deschide anul acesta primul magazin din Onești, într-un spațiu deținut până de curând de Alimon, în imobilul din strada Belvedere nr. 1, exact peste drum de Catedrala Ortodoxă “Pogorârea Sfântului Duh”.

Chiar dacă PEPCO și noul proprietar al spațiului – un potent om de afaceri din Onești – au semnat deja contractul de închiriere, se pare că deschiderea efectivă a magazinului PEPCO se va produce cel mai devreme la primăvară, estimările fiind pentru lunile martie-aprilie.

Proprietarul spațiului pe care PEPCO îl va ocupa cu chirie a schimbat deja toată stoleria cu una nouă din tâmplărie PVC, însă mai sunt câteva chestiuni de rezolvat, în special din partea retailerului polonez.

“Cred că cel mai devreme o să-l deschidă (n.r. – magazinul) în martie sau aprilie. Pentru că după ce actualul chiriaș va elibera spațiul, urmează o reamenajare după criteriile celor de la PEPCO, iar asta necesită timp”, ne-a spus un apropiat al afacerii.

Magazinele PEPCO sunt destinate vânzării de îmbrăcăminte pentru copii, femei și bărbați, lenjerie de corp, accesorii, jucării, decorațiuni interioare, textile de uz casnic, etc.

Aproximativ 60% din sortimentul PEPCO este reprezentat de îmbrăcăminte (inclusiv pantofi și lenjerie de corp), iar 40% de uzuri de uz general.

În prezent, PEPCO este unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte pentru copii din Europa Centrală și de Est, având o gamă completă pentru vârste între 0-14 ani.

PEPCO s-a aflat de mai mult timp în căutarea unui spațiu potrivit pentru magazinul de la Onești, printre spațiile agreate fiind și cel în care funcționează restaurantul La Scena, de lângă piața agroalimentară (DETALII AICI).

PEPCO operează peste 1.600 de magazine în Cehia, Croația, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, România, Polonia, Slovacia, Slovenia și Bulgaria.