Liderul PNL Bacău, deputatul Ionel Palăr, susține că nu se pune problema ca lucrările la Centura Bacăului să aibă de suferit din cauza banilor, Ministerul Transporturilor fiind pregătit să facă față ritmului impus de constructor, firmele omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu.

Poziția lui Ionel Palăr vine după ce Asociația Pro Infrastructură  a avertizat că, pentru continuarea lucrărilor la Centura Bacăului ar fi fost necesar în acest an un buget de 350-400 de milioane, asta în timp ce Guvernul Orban a alocat pentru acest mare proiect de infrastructură doar 64 de milioane de lei (DETALII AICI).

“În ciuda zvonurilor și acuzațiilor aruncate în spațiul public referitoare la subfinanțarea șoselei ocolitoare a municipiului #Bacău, vreau să vă transmit că ministrul Transporturilor, dl Lucian Bode m-a asigurat că există finanțare pentru continuarea lucrărilor la acest obiectiv. Am primit asigurări că ministerul va face față ritmului lucrărilor impus de constructor și că va deconta toate facturile care vor fi emise, pe măsură ce lucrările înaintează.
Guvernul Orban nu numai că nu abandonează această investiție atât de importantă pentru băcăuani, dar a reușit să facă rost și de fonduri europene pentru șoseaua de centură. În data de 26 noiembrie 2019, a fost semnat Contractul de finanțare nr. 50, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), prin care este prevăzută alocarea de bani europeni pentru construcția variantei de ocolire a municipiului Bacău.
Îi rog pe toți să nu mai politizeze acest subiect și pe Dragoș Benea să nu-și mai asume șoseaua de centură ca pe o chestiune personală, este o lucrare care se face din bani publici, în interes public și să înceteze să mai arunce fumigene”, se arată într-o postare pe Facebook a lui Ionel Palăr.