La data de 07 ianuarie a.c., un tânăr de 24 de ani, din comuna Măgireşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din Moineşti, a surprins şi accidentat un localnic, de 67 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma impactului a rezultat rănirea pietonului care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, necesitând internarea.

Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Deşi pietonii cunosc regulile de circulaţie, mulţi le ignoră. Pentru a nu ajunge în situaţii similare, poliţiştii le recomandă pietonilor:

– Să traverseze numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colţ de stradă şi la culoarea verde a semaforului electric! Să nu se angajeze în traversarea drumului public prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!

– Să fie atenţi la trafic, chiar şi atunci când traversează pe trecere!

– La orice traversare, să aprecieze timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi să ia în calcul că, atunci când traversează străzi cu mai multe benzi pe sens sau când se află într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifeste prudenţă maximă.(sursa: IPJ Bacău)