După cazul elevului desfigurat în bătaie la un colegiu din Craiova, de săptămâna trecută, care a făcut înconjurul țării (detalii AICI), a venit rândul Oneștiului să se facă “remarcat” printr-un act de violență, o elevă fiind agresată fizic, în această-dimineață (n.r. – luni 17 septembrie), în fața Liceului Tehnologic “Petru Poni”.

Incidentul s-a petrecut cu 10 minute înaintea orei 8.00, iar la fața locului a sosit imediat un echipaj de poliție care, în urma cercetărilor efectuate, au deschis un dosar penal pe numele agresoarei, o elevă de 18 ani, atât pentru lovire, cât și pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, aceasta luându-i telefonul din mână victimei sale, în momentul în care eleva lovită dorea să-și anunțe părinții despre cele întâmplate.

“La data de 17 septembrie 2018, la ora 7.50, politistii din Onești au fost sesizați de către o minoră de 14 ani, din comuna Berzunți, despre faptul că, în timp ce se deplasa pe bulevardul Republicii din Onești, a fost lovită de către o tânără de 18 ani, din comuna Livezi, ocazie cu care aceasta i-a sustras și telefonul mobil. În urma cercetărilor, s-a stabilit că pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, între cele două a avut loc un conflict spontan, minora de 14 ani fiind lovită de către tânăra de 18 ani, care i-a sustras și telefonul mobil din mână, pentru a o împiedica să își anunțe părinții. În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de lovire și furt”, ne-a declarat subinspector Măriuca Amariei, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Bacău.

Violența fizică și verbală este un fenomen care ia tot mai mult amploare în școlile românești, în ciuda tuturor măsurile luate de autorități sau, în particular, de conducerile instituțiilor de învățământ.

În 2014, un raport al UNICEF a evidențiat un fapt șocant, și anume că România are cei mai violenți elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, dintre toate statele lumii civilizate (foto: arhivă).