Costică Ene nu mai este antrenorul formației Viitorul Curița. La finalul partidei cu CS Dofteana, pe care gruparea de lângă Onești a câștigat-o într-o manieră categorică, cu scorul de 14-0 (6-0), Ene și-a anunțat elevii că renunță la postul de antrenor principal, pe care îl ocupase încă de la înființarea echipei.

“Spre binele echipei, am decis să iau o pauză pentru a-mi analiza activitatea depusă la club în cei trei ani în care m-am ocupat efectiv de destinele acestuia, fiindcă nu m-am limitat doar la antrenorat, am făcut mult mai multe.

Ajunsesem la un grad de uzură care afecta în unele momente relația cu jucătorii. Am avut o discuție principială cu Mihai (n.r. – Fudulache, finanțatorul echipei), și am convenit de comun acord să fac un pas în spate.

Mă voi ocupa în continuare de grupa juniori D din cadrul clubului și, ori de câte ori voi fi solicitat, voi ajuta cu dragă inimă la dezoltarea proiectului la care am lucrat în acești ani”

După ce Costică Ene a decis să renunțe, postul de antrenor principal al Viitorului Curița i-a fost încredințat lui Adi Gheorghiu. În vârstă de 36 de ani, Adrian Gheorghiu va debuta astfel în cariera de antrenor.

În condițiile în care fostul jucător al lui FC Vaslui, FCM Bacău și Ceahlăul se va afla în fața unei experiențe cu totul noi, Costică Ene și-a arătat disponibilitatea de a-l sprijini pe aceasta cu sfaturi, ori de câte ori va fi nevoie.

“Am avut o discuție cu Adi Gheorghiu chiar și aseară (n.r. – duminică, 16 septembrie) și i-am transmis să se bazeze pe sprijinul meu. L-am încurajat, pentru că se află la început de drum și are nevoie de sprijin. Îi doresc multă baftă!”, a adăugat Ene.

Cu Ene antrenor, Viitorul Curița a ajuns să dispute barajul de promovare în Liga a 3-a, în sezonul 2016-2017, pierdut în fața formației botoșănene Sănătatea Darabani (0-1 și 3-4).

Adi Gheorghiu a ajuns la Viitorul Curița la mijlocul sezonului 2017-2018, însă nu a evoluat de la bun început, fiind în convalescență după operația de menisc suferită.

Adi Gheorghiu va debuta pe banca tehnică a grupării de lângă Onești pe 22 septembrie, la Moinești, unde Viitorul Curița va înfrunta echipa locală, CSM, meci programat de la ora 11.00.