În ședința Comitetului Executiv al PSD de ieri, s-au făcut mai multe excluderi printre care fostul ministru Ana Birchall și Cozmin Gușă, care abia ce fusese reprimit în partid.

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, și deputatul PSD Bacău Elena Hărătău, care votase Guvernul Orban, au fost de asemenea dați afară din partid.

“Fără carnetul PSD, Necula era un ilustru oarecare

Regulile și democrația guvernează PSD. Dar, în PSD n-au loc cei care calcă în picioare regulile, disprețuiesc bunul-simț și joacă la două capete.

Retragerea sprijinului politic ptr primarul Bacaului e urmată, azi, de excluderea din partid: nu-ți poți ataca sistematic propriul Guvern, candidatul PSD la prezidențiale, nu poți majora prețul gigacaloriei în plin sezon rece cu consecințe critice pentru populație și, pe deasupra, să mai ai pretenția de a fi în PSD.

Primarul-analist-politic al Bacăului ar trebui să fie preocupat de problemele orașului, nu de problemele politicii de la București.

O ultimă observație: susținerea candidatului Diaconu nu putea rămâne fără urmări.

Primarul a ajuns primar și, anterior, deputat mulțumită calității de membru PSD, deciziilor asumate de PSD Bacău și susținerii mele ca președinte al acestei organizații politice.

Aceste funcții dobândite prin munca unei întregi organizații reclamau mai mult respect din partea primarului Necula în relația cu PSD Bacău și cu obiectivele politice ale acestei organizații. Respectul nu a existat niciodată din partea primarului. Așa cum nu au existat nici cei 7 ani de acasă”, a scris liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, pe pagina sa de Facebook.