Sub pretextul oferirii unor produse gratuite din partea unui hipermarket pentru pensionarii cu venituri sub 1.000 de lei, femeia a intrat în casa bătrânei și, profitând de neatenția acesteia, a furat suma de 3.100 de lei.

“Poliţiştii au reţinut o femeie de 41 de ani care ar fi sustras 3100 de lei din locuinţa unei bătrâne, profitând de neatenţia acesteia.

La data de 16 septembrie a.c., Poliţia municipiului Bacău a fost sesizată de o femeie în vârstă de 79 de ani, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuință o sumă de bani. În urma sesizării, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă, care a demarat cercetările în vederea identificării autorului infracţiunii reclamate.

Poliţiştii au stabilit că, la data de 16 septembrie a.c., o persoană necunoscută s-a prezentat la domiciliul bătrânei sub pretextul oferirii unor produse gratuite din partea unui hipermarket pentru pensionarii cu venituri sub 1000 de lei.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău au depistat şi identificat o femeie de 41 de ani, din judeţul Galaţi, care după ce i-a fost permis accesul în locuință, a profitat de neatenția bătrânei căreia i-ar fi solicitat să prezinte cuponul de pensie pentru a face dovada veniturilor şi i-ar fi sustras suma de 3100 de lei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat şi au luat măsura reţinerii bănuitei pentru o perioadă de 24 de ore. Aceasta urmează a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Păduraru.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de furt din locuinţe, poliţiştii vă recomandă:

  • Fiți precauți când la ușă se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute care declară că sunt de la companiile de utilități ( gaz, primărie, cablu TV, etc.) sau care pretind a fi reprezentanți a unor supermarketuri/vânzători ambulanţi ce oferă gratuit (ori la preţuri avantajoase) diferite produse, sau prezintă diverse promoții – nu permiteți accesul lor în locuință, sau dacă totuși o faceți, nu îi lăsați nesupravegheați nici măcar pentru scurt timp;
  • Dacă aveți suspiciuni în legătură cu persoane străine aflate în scara de bloc anunțați imediat poliția și alertați vecinii. (sursa: IPJ Bacău)