Oneșteanul Ștefan Tudor, care astăzi trăiește la Constanța, și Mihai Nenciu vor parcurge în alergare distanța de la cel mai jos punct din România, plaja de la Marea Neagră, până la cel mai înalt, vârful Moldoveanu, la 2.544 de metri.

Fără să fie sportivi de performanță, ci doar mari amatori de mișcare în aer liber, Ștefan Tudor și Mihai Nenciu și-au propus să înfrunte provocarea de a parcurge distanța de la cel mai jos punct din România, plaja de la Marea Neagră, până la cel mai înalt punct din țara noastră, vârful Moldoveanu, la 2.544 de metri. Și nu oricum, ci în alergare, pe durata a cel mult cinci zile, scrie gsp.ro.

Ce înseamnă asta? În jur de 500 de kilometri și o diferență uriașă de nivel, peste 6.000 de metri per total traseu. Plecarea este stabilită pentru marți dimineața, la ora 8:00, de pe plaja de la Mamaia, pe traseul pe traseul Mamaia – Hârșova – Țăndărei – Slobozia – Ploiești – Târgoviște – Câmpulung – Nucșoara – Vf. Moldoveanu.

„Ca toate lucrurile mari, a început cu un vis, s-a conturat ca o dorință și, când a întâlnit mediul potrivit, s-a maturizat într-un plan. Mediul potrivit înseamnă legătura de sânge cu fratele meu și nebunia prietenului meu Mihai, care, sub motto-ul nostru, «N-are ce să fie!», m-a ambiționat și convins că trebuie să facem asta cu un an mai devreme”, a spus Ștefan. (foto: facebook.com/Stefan Tudor)

Articolul integral AICI