Un bărbat de 62 de ani, autorul unei fapte de înșelăciune comise asupra unei femei de 57 de ani, din comuna Lipova, a fost reținut în urmă cu două zile, la granița cu Ungaria, la mai bine de doi ani de la comiterea faptei, și prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit polițiștilor din cadrul IPJ Bacău, bărbatul a înșelat-o pe femeie cu suma de 1.000 de lei, pe care păgubita – acostată de individ pe un bulevard din municipiul Bacău – i-a dat-o acestuia pentru a i se facilita acordarea unor subvenții în agricultură.

“În fapt, la data de 09 decembrie 2015, bărbatul de 62 ani ar fi acostat o femeie de 57 ani, din comuna Lipova, în timp ce se deplasa pe Bulevardul Unirii din municipiul Bacău și s-ar fi recomandat ca fiind inspector de specialitate la o instituție ce are ca profil de activitate obținerea subvențiilor în agricultură. În urma discuțiilor cu femeia de 57 ani, aceasta i-a dat celui care se recomandase ca fiind inspector de specialitate, suma de 1.000 lei, în vederea facilitării obținerii de subvenții în agricultură.

În cursul aceleiași zile, femeia de 57 ani a sesizat polițiștii cu privire la faptul că a fost înșelată de o persoană necunoscută.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 62 ani, bănuit de comiterea faptei. Bărbatul în cauză s-a sustras urmăririi penale fapt pentru care la data de 21 iunie 2016 a fost emis un mandat de aducere pe numele bănuitului.

La data de 19 martie a.c., bărbatul de 62 de ani intenționa să se deplaseze către Ungaria, iar la trecerea prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, a fost depistat și reținut de polițiști.

Bărbatul în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, se arată în comunicatul emis de IPJ Bacău.