Copiii minori cu vârsta de până la trei ani vor fi exceptați de la calculul cheltuielilor de întreținere, după ce Camera Deputaților – for decizional – a adoptat un proiect de lege în acest sens, care modifică astfel art. 47 din Legea 230/2007.

Proiectul adoptat marți, 21 martie în Parlament (atât de Senat, cât și de Camera Deputaților) mai aduce o modificare Legii 230/2007, în privința termenului de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, care crește de la 20 de zile la 30 de zile.

Asociaţiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin.(1) lit.b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani. Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice”, se arată în proiectul care urmează a fi promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Legea care prevede scoaterea de la întreținere a copiilor minori cu vârsta până în trei ani va intra în vigoare imediat după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.