Organizația oneșteană a Partidului Social Democrat (PSD) va intra în perioada următoare într-un amplu proces de reînnoire a cadrelor. Vizați sunt, evident, vechii combatanți ai partidului, care urmează a fi extirpați” din organizație unul câte unul.

Potrivit unor surse neoficiale, pe lista neagră s-ar afla fostul primar al Oneștiului, “matusalemicul” Emil Lemnaru, fostul “locotenent” al acestuia, Ion Negoiță, dar și Adrian Sergentu, actual consilier local și totodată directorul Liceului Tehnologic.

poza-interiorDespre Lemnaru umblă vorba că ar fi la curent cu toate aceste mișcări de trupe care se preconizează, fapt pentru care urmează să-și dea singur demisia din partid. În acest fel, Lemnaru, se spune, aproape sigur nu va duce până la capăt mandatul de consilier local pe care l-a câștigat la începutul lunii iunie.

PSD Onești a demarat acest proces de întinerire încă de acum câteva luni, astfel că Ioan Tofan, alt membru marcant al partidului, totodată directorul SC Alimon SA, și Lucian Stan, un social-democrat oneștean cu rădăcini vechi, n-au mai ocupat poziții eligibile la alegerile din iunie și, după foarte mult timp, au ieșit din Consiliul Local.

Reorganizarea filialei oneștene a PSD este prevăzut să se realizeze cât mai repede cu putință, dar în nici un caz mai devreme de 11 decembrie 2016, când sunt programate alegerile parlamentare. În momentul de față, PSD Onești contează deja pe un grup de tineri „inimoși”, o parte fiind deja în Consiliul Local.