După ce că funcționează la nici un sfert din capacitate, societatea CAROM SA a rămas fără unul dintre cele mai importante contracte, care îi aducea sume importante, în contextul actual.

Oscar Downstream, cea mai mare companie petrolieră din România neafiliată unui nume internațional, a ieșit din relația comercială pe care o avea cu SC CAROM SA Onești. “Divorțul” este de dată recentă, nefiind mai mult de o lună și jumătate de atunci.

Această relație comercială presupunea închirierea de către CAROM SA a unor spații de depozitare și livrare a motorinei către Oscar Downstream. Potrivit unor surse neoficiale, combinatul de la Borzești încasa lunar de pe urma acestui contract în jur de 30.000 de euro, pe lună. Încasările CAROM nu erau constante, ele depinzând în foarte mare măsură de volumul de combustibil vehiculat.

De ce a renunțat Oscar Downstream la înțelegerea cu CAROM

Sursele UNU PE TROTUȘ susțin că Oscar Downstream a ieșit din afacere după ce a găsit terenul propice un pic mai la nord, în județul Neamț, mai precis la Roman. Chiar dacă societatea oneșteană putea acoperi lejer toate nevoile partenerului de business, Oscar Downstream a preferat Romanul pentru că este mai bine poziționat din punct de vedere geografic.

CAROM SA este controlată de firma bucureșteană Energy Bio Chemicals, care se află însă în insolvență încă de acum trei ani, la cererea creditorului E.ON Energie România. La rândul ei, societatea Energy Bio Chemicals este controlată în proporție de 79 la sută de Verity Trading & Consulting București și de două persoane fizice, care dețin câte 10,2 la sută din capital.

În vara acestui an, lichidatorul companiei Energy Bio Chemicals, a scos la vânzare societatea CAROM SA.