UPDATE – 15.26: Lucrătorii de la RAJA au reușit să remedieze defecțiunea apărută pe strada Aleea Viorelelor mult mai repede decât se preconiza. Avaria a fost remediată la ora 15.20 iar în zonele afectată a fost deja reluată furnizarea apei potabile.

ȘTIREA INIȚIALĂ

“Pentru remedierea unei avarii apărută, astăzi, pe strada Aleea Viorelelor nr. 1, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, joi, 03.01.2019, în intervalul orar 14.00- 17.00. Sunt afectați de lipsa apei potabile locuitorii cartierului Cvartal și ai străzilor Tineretului, Oituz și George Călinescu”, sună comunicatul de presă emis de RAJA, operatorul serviciului public de alimentare cu apă și canalizare din Onești, în data de 3 ianuarie.

Comunicatul emis astăzi de RAJA este primul care anunță o avarie pe rețeaua de apă a orașului după data de 17 decembrie 2018! Așadar, 16 zile la rând – lucru rarisim în anii în care sistemul de apă și canalizare al orașului era administrat de fostul operator – oneștenii au avut apă non-stop!

De altfel, începând cu data de 21 noiembrie 2018, când au fost puse în funcțiune toate reductoarele de presiune și stațiile de hidrofor montate (DETALII AICI), numărul avariilor de pe rețeaua de apă a Oneștiului s-au redus simțitor. Mai precis, în toată această perioadă (21 noiembrie 2018 – 3 ianuarie 2019), s-au înregistrat doar 12 avarii, dintre care doar 5 (2 în noiembrie și 3 în decembrie) cu sistarea furnizării apei. Restul avariilor s-au remediat în presiune, fără oprirea furnizării apei.

Practic, la un an și jumătate de la preluarea sistemului public de alimentare cu apă și canalizare, operatorul RAJA Constanța a reușit să rezolve una dintre cele mai groaznice probleme cu care se confruntau cetățenii orașului, lipsa apei potabile în regim permanent.