Dezvoltatorii imobiliari au în plan să pună pe harta mallurilor din România încă 250.000 mp până la sfârşitul lui 2019. Doar trei proiecte complet noi ar trebui să fie gata anul acesta, la Sibiu, la Târgu Mureş şi la Baloteşti (judeţul Ilfov), aceasta din urmă fiind singura localitate de mici dimensiuni în care se livrează un proiect comercial în 2019, informează zf.ro.

„Aproape 60% din spaţiile moderne de retail programate spre livrare în 2019 reprezintă extensii ale centrelor existente şi, cu excepţia a două extinderi, totalizând 22.500 de metri pătraţi – Veranda Mall şi Colosseum Retail Park, investiţiile merg în oraşe secundare şi terţiare”, a declarat, pentru sursa citată, Mariana Stamate, head of property management în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL România.

Printre mall-urile care urmează să se extindă se numără și Arena Mall din Bacău.

“Omul de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu, dezvoltatorul și acționarul singurului mall din județul Bacău – Arena Mall – și-a propus să extindă suprafața comercială a acestuia. În acest sens, Budeanu pentru a achiziționat aproape 15.000 de metri pătrați de teren, chiar în vecinătatea parcării Arena Mall.

Lucrările de extindere a Arena Mall ar urma să înceapă în septembrie 2019, finalizarea construcției fiind programată pentru 30 noiembrie 2020. Investiția va fi impresionantă: 20 de milioane de euro, adică jumătate din suma cheltuită de Budeanu în 2007, când a fost inaugurat Arena Mall”, scria UNU PE TROTUȘ în octombrie 2018 (DETALII AICI).