La data de 28 iulie a.c., pe Drumul Național 2, în afara localităţii Bogdan Vodă, a avut loc un accident rutier pe fondul oboselii la volan, soldat cu rănirea a două persoane.

Ca urmare a cercetărilor efectuate la fața locului de către polițiștii rutieri din Bacău, a reieșit faptul că un bărbat de 48 de ani, din judeţul Iaşi, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Roman-Bacău, din cauza oboselii, ar fi adormit la volan, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe câmpul din partea dreaptă a sensului său de mers.

În urma accidentului, conducătorul auto şi pasagera au necesitat îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc evenimentul rutier.

Poliţiştii vă recomandă ca la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă. (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)