Joi dimineață, la ora 03.56, o tânără din Onești și-a văzut mașina, un BMW Seria 3, cum ardea ca o torță, în parcarea din fața blocului în care locuiește. După nici 48 de ore, un alt autoturism, marca Hyundai, a ars pe bulevardul Republicii.

Tânara a apelat numărul unic de urgență 112, dar până să ajungă pompierii, BMW-ul a ars aproape în totalitate (foto mic 1,2 și 3). Proprietarei mașinii i s-a spus că cel mai probabil focul s-a aprins de la un scurtcircuit. “M-au trezit din somn niște bubuituri puternice, iar când m-am uitat pe geam mi-am văzut mașina în flăcări. Mi s-a spus că focul s-a aprins de la un scurtcircuit, dar nu-mi explic cum a fost posibil, când mașina era staționată de 12 ore”, ne-a declarat Alexandra A.

BMW-ul a ars într-una din parcările din zona ANL-urilor.

O a doua mașină a luat foc în această dimineață (n.r. – sâmbătă, 21 octombrie, în jurul orei 02.00), de această dată pe Bulevardul Republicii (foto mic 4). Taximetriștii din tura de noapte au sesizat imediat pompierii, dar flăcările au făcut și de această dată prăpăd, autoturismul marca Hyundai arzând în proporție de peste 50 la sută.

Această a doua mașină aparține fostului șef al Serviciului Evidența Populației, Ion Chiriac.

Polițiștii criminaliști au deschis câte o anchetă în fiecare dintre cele două cazuri.