La data de 22 iulie a.c., în jurul orei 01.00, poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pe strada Mărăşeşti , un tânăr de 18 ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost pozitiv, 0,63mg/l alcool pur în aerul expirat,fiind condus ulterior la Spitalul Judeţean Bacău unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că pasagera din dreapta faţă, o tânără de 18 ani, posesoarea unui permis de conducere valabil, i-a încredinţat autoturimul tânărului în cauză spre a-l conduce, deşi ştia că acesta nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii au întocmit tânărului dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană fără a poseda permis de conducere şi aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pe numele tinerei, pentru încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere, pentru a fi condus pe drumurile publice.

Sursa: IPJ Bacău