Din cele 18 surse de apă – izvoare captate, fântâni, pompe manuale, puț forat – de pe raza municipiului Onești controlate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău, doar  4 (patru) corespund din punct de vedere fizico-chimic și bacteriologic, APA FIIND BUNĂ DE BĂUT.

Cel mai recent control efectuat de DSP Bacău a evidențiat faptul că doar patru surse de apă de pe raza muncipiului Onești respectă caracteristicile fizico-chimice și bacteriologice, apa fiind bună de băut pentru toate categoriile de persoane (inclusiv copiii de vârsta 0-3 ani și femeile însărcinate): pompa manuală de pe strada Teilor nr. 1 și izvoarele captate de pe Strada Pieței, Calea Adjudului nr. 284 B (“La Pește”) și din Strada Spiculului nr. 2A (din cartierul Buhoci).

Față de datele comunicate anul trecut, printre sursele de apă care respectă normele de calitate impuse a apărut în plus pompa manuală de pe strada Teilor (în vecinătatea Școlii Gimnaziale Nr. 1). Această sursă nu fusese verificată la controlul precedent.

Apa de la izvorul situat pe drumul care duce către comunele Cașin și Mănăstirea Cașin, de unde mulți oneșteni obișnuiesc să se aprovizioneze, NU ESTE POTABILĂ! (vezi facsimilele alăturate).