Un șofer în vârstă de 30 de ani din orașul Tg. Ocna a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe strada Vasile Alecsandri din localitate, sub influența băuturilor alcoolice, în dimineața zilei de sâmbătă, 19 martie.

“În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în comunicatul de presă emis de IPJ Bacău.

Această valoare (0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat) o poate da un singur pahar de vin roșu consumat, de 13 grade. “În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, mai precizează polițiștii.

Tot pentru un strop de băutură s-a ales cu dosar penal și un șofer de 33 de ani din Comănești. “La data de 19 martie a.c. în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Moinești au depistat un bărbat de 33 ani, din orașul Comănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Atelierelor, pe raza localității Moinești. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest acesta a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub infleunța alcoolului sau a altor substanțe”, se arată comunicatul de presă al IPJ Bacău.