Doi tineri din Ardeoani, ambii în vârstă de 19 ani, au fost reținuți de polițiștii băcăuani din cadrul Biroului de Investigații Criminale, în data de 3 mai, fiind bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată pe site-ul de vânzări olx.ro.

În fapt, în perioada februarie – aprilie 2017, doi tineri de 19 ani, ambii din comuna Ardeoani, ar fi înșelat, prin intermediul site-ului www.olx.ro, un număr de zece persoane.

Aceștia au apelat telefonic persoane care aveau expuse la vânzare pe site diverse bunuri de valoare și, folosind nume sau calități mincinoase, au pretins că sunt interesați să achiziționeze bunurile în cauză.

Cu ajutorul unor chitanțe falsificate și-au însușit bunurile în cauză, prejudiciul creat fiind de aproximativ 15.000 lei.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au depistat cele două persoane bănuite de comiterea faptelor și au reușit recuperarea a 7 din cele 10 bunuri în valoare de 10.000 lei cu care au fost păgubite persoanele vătămate, iar față de cei doi tineri de 19 ani s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propuneri legale.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău