Tragedia cumplită care s-a petrecut duminică în comuna băcăuană Filipești, unde cinci adolescenți, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, s-au înecat în râul Siret, ar fi putut fi evitată, dacă aceștia ar fi ținut cont de avertismentul unui localnic. Doi dintre cei cinci tineri înecați erau frați.

Alarma s-a dat în jurul orei 18.00, după ce o persoană a anunţat, la 112, că cinci tineri n-au mai ajuns la mal după ce au intrat în râul Siret. Se duseseră la scăldat cu alți doi tovarăși, deși un localnici i-a avertizat că e periculos, relatează stirileprotv.ro.

M-am întâlnit cu ei pe drum și le-am spus <măi, întoarceți-vă înapoi, Siretul e escavat>”.

Pompierii au venit de urgență, chemați de un martor. I-au găsit pe adolescenți după trei ore, dar era prea târziu.

Locotenent colonel Viorel Gugleș, ISU Bacău: ”În urma căutărilor cu utilajele din dotare persoanele au fost degajate din râul Siret, s-au executat manevre de resuscitare. Din păcate toate cele 5 persoane au fost declarate decedate”.

Două dintre victime erau fraţi. Un unchi de-al lor a venit într-un suflet la locul tragediei.

Unchiul: “Au murit amândoi copilașii, nu a mai rămas niciunul. S-au băgat în apă, n-au știut să înoate. N-am crezut că o să fie chiar așa”.

Astea erau biciclete lor, bicicletele copiilor”.

Inspector principal Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Bacău: “Astăzi (n.r. – ieri),în jurul orei 18.20, polițiștii din Buhuși au fost sesizați,  prin 112, despre faptul că 7 persoane au intrat în râul Siret, iar 5 dintre ei nu au mai ieșit la suprafața apei. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție,  pompieri și jandarmi. Din primele cercetări, s-a stabilit că,  7 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani,  toți din județul Neamț,  ar fi mers la scăldat în râul Siret, pe raza comunei Filipești, iar la un moment dat 5 dintre ei au fost luați de curenții de apă.Toți 5 au fost  scoși din apă de pompieri, însă,  din păcate au decedat. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt.”. (foto: jurnaldebacau.ro)