Militarii din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău au fost solicitați, aseară (n.r. – joi, 7 februarie), la ora 19:15, să intervină în urma unui accident rutier produs în municipiul Bacău, pe Calea Mărășești.

Imediat, la fața locului s-a deplasat o autospecială de descarcerare, o autospecială de intervenție cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD. Totodată, la locul evenimentului s-au deplasat și două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Bacău.

La sosirea la locul solicitării pompierii salvatori au constatat că în evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, în care se aflau trei persoane – doi bărbați cu vârstele de 68 de ani, respectiv 42 de ani și o femeie, încarcerată, pasageră într-unul dintre autoturisme, în vârstă de 68 de ani). Victimele erau conștiente suferind diverse traumatisme.

Echipajul de descarcerare a extras femeia din caroseria contorsionată a autoturismului, cu ajutorul tărgii lopată și a predat-o echipajelor medicale. De asemenea, pompierii militari au deconectat bornele de la acumulatorii celor două autoturisme implicate și au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost preluat de echipajul SMURD, iar celelalte două victime de echipajele SAJ fiind transportate la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău. (sursa: ISU Bacău)