Oneștenii care locuiesc în blocurile de lângă fabrica Autoliv care s-a deschis pe strada Gării, acum mai puțin de o lună, reclamă lipsa locurilor de parcare, pe care acum le găsesc ocupate de mașinile angajaților companiei producătoare de sisteme de siguranță auto.

Nici înainte de venirea Autoliv nu erau foarte multe parcări disponibile pentru oneștenii care locuiesc în acea zonă a orașului, dar după deschiderea fabricii chiar a devenit o problemă găsirea unui astfel de loc. Nemulțumiții au ajuns chiar și la viceprimarul Laura Abageru, pentru a găsi o rezolvare.

“Dacă acum nu sunt destule locuri de parcare, îmi închipui ce o să se întâmple spre sfârșitul anului, când am înțeles că numărul angajaților de la Autoliv va crește de la 100 la 300, pe puțin! Trebuie făcut ceva, în țările civilizate companiile le amenajează angajaților locuri de parcare chiar dacă nu lângă fabrică, pentru că nu există mereu posibilitatea asta. Dar se amenajează niște platforme împrejmuite cu garduri și păzite, iar de acolo oamenii sunt îmbarcați în microbuze și transportați la muncă. Așa ar trebui să se întâmple și la Onești, dat fiind spațiul îngust care nu permite amenajarea de noi parcări. Pentru că nici să se renunțe complet la spațiul verde nu văd indicat”, ne-a declarat un bărbat dintr-un bloc învecinat cu Autoliv.

Deocamdată, autoritățile au lărgit puțin strada care duce către Autoliv, cu aproximativ un metru, dar asta doar pentru a facilita accesul tirurilor în curtea fabricii, care nu puteau să vireze din cauza unghiului foarte mic.

Fabrica Autoliv de la Onești a fost inaugurată la începutului lunii, pe 6 martie, și numără în prezent 96 de angajați, care lucrează în două schimburi.