Printr-un parteneriat încheiat cu Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” din Onești, SC Chimcomplex SA Onești oferă pentru absolvenții claselor a 8-a, promoția 2017, o șansă uriașă de a se califica într-o meserie și de a avea asigurat locul de muncă, la finalul studiilor.

Protocolul dintre SC Chimcomplex SA și Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” prevede înființarea a două clase profesionale, cu o durată a studiilor de 3 ani. Cele două clase se adresează exclusiv absolvenților claselor a 8-a, promoția 2017, iar domeniile de pregătire sunt Mecanică (sudori) și Industria Chimică (operatori în industria chimică anorganică).

Fiecare dintre cele două clase va avea câte 14 locuri, iar la absolvire elevii vor avea asigurat un loc de muncă la SC Chimcomplex SA!

Mă bucură faptul că sistemul de învățământ bazat pe învățarea unei meserii este din nou actual. Copiii învață o meserie, care le dă o șansă în viață mai departe. Siguranța unui loc de muncă este unul dintre cele mai importante aspecte în zilele noastre, iar faptul că la terminarea studiilor copiii vor avea un loc de muncă asigurat este ceva fantastic, a opinat o tânără mamă, al cărei băiat mai are doi ani până la terminarea studiilor gimnaziale. “Sper să mai apară astfel de oportunități și când băiatul meu va absolvi clasa a 8-a!”, a adăugat femeia.

Parteneriatul educațional dintre Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” și Chimcomplex SA este cu atât mai atractiv cu cât cel mai mare angajator din Onești oferă burse de școlarizare de 300 lei/lună pentru fiecare elev care va urma cursurile pentru oricare din cele două calificări.

Pe lângă banii pe care îi vor primi lunar de la Chimcomplex, cei 28 de viitori sudori și operatori în industria chimică anorganică vor mai primi 200 de lei/lună și din partea Guvernului României, prin programul “Bursa profesională”, derulat de Ministerul Educației Naționale.

Chimcomplex SA este membră a Grupului SCR, controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza, și este unul dintre cei mai importanți fabricanți de produse chimice din România.

Chimcomplex SA este cel mai important angajator din Onești, având în prezent circa de 700 de angajați.