În curtea unuia dintre cei doi supravieţuitori, oamenii legii au găsit un alt element de muniţie cu risc mare de explozie. Este vorba despre o grenadă rămasă din primul război mondial, care punea în pericol viaţa întregii familii a bărbatului de 38 de ani.

Familia muncitorului locuiește în comuna Gârcina, din județul Neamț. Polițiștii au mers la el acasă în încercarea de a face lumină în cazul exploziei din după-amiaza zilei de luni. La casa muncitorului, polițiștii au descoperit că obuzul pe care muncitorul îl găsise împreună cu colegii săi în pădurea de la Asău nu era primul obiect periculos care îi atrăsese atenția, informează observator.tv.

“Am găsit o grenadă de proveninență austro-ungară, despre care soția bărbatului a declarat că acesta ar fi adus-o cu mai mult timp în urmă acasă, de la o exploatare forestieră la care a lucrat în județul Brașov”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Robert Costan, pentru sursa citată.

Elementul de muniție găsit în casa bărbatului este considerat extrem de periculos, mai ales că acesta era păstrat în gospodăria în care muncitorul trăiește alături de soție și de cei patru copii ai familiei.

În explozia de la începutul săptămânii din pădurea de la Asău, un tânăr de 27 de ani a murit, iar muncitorul din Neamț care detonase obuzul și un alt coleg de-al său au ajuns la spital, cu membrele amputate. Cei trei găsiseră în pădure un obuz rămas neexplodat din Al Doilea Război Mondial, pe care au încercat să-l deschidă cu o daltă și un ciocan.

Sursa: captură observator.tv