La un an de la participarea la Campionatele Europene de Box Amator de la Harkov (Ucraina), oneșteanul Vitalie Mîrza a îmbrățișat cariera de antrenor și se axează, în principal, pe o  direcție: descoperirea viitorilor campioni.

Vitalie Mîrza (foto dreapta) s-a alăturat astfel corpului de antrenori ai secției de box a clubului sportiv SCM Bacău, condus de maestrul emerit Relu Auraș, și are ca misiune descoperirea de noi talente printre puștii din Onești.

“Salut! Vă aștept de luni la antrenamente, la sala de box de lângă Ștrandul Municipal Onești, de la ora 17.00. Baftă și vă aștept!”, este mesajul postat de Vitalie Mîrza pe pagina sa de facebook.

Oneștiul a avut până acum circa un an și jumătate un club de box privat foarte bine structurat – Voința – fostul pugilist Constantin Gherasim reușind să descopere și să promoveze câțiva boxeri de reală perspectivă, cum ar fi Emanuel Mican ori Eduard Doagă, ambii multipli campioni naționali la categoriile lor, dar și alții.

Clubul de box Voința Onești și-a încetat activitatea în condiții neclare, după ce alături de Constantin Gherasim a venit și fostul pugilist Vasile Pradaiș. Acesta din urmă a colaborat un timp și el cu SCM Bacău, dar, mai nou, Relu Auraș a comunicat oficial că reprezentantul clubului băcăuan la Onești este doar Vitalie Mîrza.