Pompierii din cadrul Detașamentului Onești au fost solicitați să intervină la un incendiu, în această seară (n.r. – vineri, 1 iunie), la ora 19.02, prin intermediul sistemului național unic pentru apeluri de urgență “112”.

Aceștia s-au deplasat la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă și au intervenit pentru stingerea mansardei unei case de pe strada Vasile Alecsandri, din cartierul oneștean Dallas. La locul incendiului a ajuns și o ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Bacău.

Intervenția a fost destul de dificilă și a durat mai bine de o oră, timp în care pompierii s-au luptat cu flăcările și au reușit să împiedice extinderea acestora la restul casei, precum și la proprietățile vecine.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

În urma cercetărilor efectuate de pompierii oneșteni, s-a stabilit că focul a izbucnit în urma unui scurt circuit produs în urma supraîncălzirii bateriei unui laptop, uitat în priză peste noapte.

Incendiu s-a manifestat pe o suprafață de circa 40 de metri pătrați.

Pompierii au evaluat paguba la circa 30.000 de lei (mansarda a ars complet și toate bunurile din încăperile amenajate acolo).

Polițiștii criminaliști au deschis la rândul lor o anchetă.