Lupta pentru întâietate în campionatul județean de fotbal Bacău este pe sfârșite, chiar dacă până la final mai sunt de disputat încă 10 etape. Viitorul Curița a demonstrat încă o dată că este cea mai bună echipă din serie, reușind să se impună clar, scor 4-2, pe terenul celei de-a treia clasate, AS Filipești, în derby-ul rundei din Ajunul Paștelui.

Curița a avut un start de partidă perfect, reușind să deschidă scorul înn minutul 2, iar după numai un sfert de oră avea deja un avantaj de două goluri pe tabelă, printr-un gol marcat de golgeterul echipei, Silviu Lupu. Echipa din Curița a rezolvat jocul încă din prima repriză, când a mai punctat de două ori, între primele două reușită și următoarele două intercalându-se și una dintre reușitele formației gazdă.

Golurile partidei au fost marcate astfel: min: 2, 1-0 Curița (Bogdan Corman), min. 15, 2-0 Curița (Silviu Lupu), min. 23, 2-1 Filipești, min. 32, 3-1 Curița (Corman), min. 45, 4-1 Curița (Silviu Socaciu), min. 85, 4-2 Filipești (din lovitură de la 11 metri).

“Am avut jocul la discreție, am dominat cap-coadă, deși am avut în față o echipă agresivă, în ciuda mediei de vârstă destul de înainte. Așa cum spuneam acum o lună, iată că în urma victoriilor care erau absolut necesare din ultimele trei jocuri clasamentul a început să se așeze, de-acum suntem mai liniștiți”, ne-a declarat Costică Ene, antrenorul Viitorului Curița.

Până la finalul campionatului, Viitorul Curița va mai avea de disputat un singur meci cu adevărat dificil, contra celor de la Vulturul Măgirești (locul 2 în clasament, la 8 puncte în spatele echipei cășunene). Turul, care a avut loc pe stadionul FC Onești, a fost câștigat de echipa lui Costică Ene cu 3-1.

În această etapă, Vulturul Măgirești a câștigat cu 2-1 jocul de pe teren propriu cu Gloria Zemeș.

Viitorul Curița are 53 de puncte din 21 de meciuri, iar Măgireștiul a acumulat 45 de puncte, tot din 21 de meciuri.