Consilierii oneșteni au revenit, în prima ședință din 2017, asupra deciziei prin care stabileau la 2 lei/mp/zi nivelul taxei percepute comercianților din fostul bazar, care își desfășoară activitatea pe platoul de legume și fructe din spatele pieței agroalimentare.

În acest fel, taxa pentru ocupare lunară cu contract a suprafețelor de teren de pe platoul de legume și fructe și pentru alte activități a fost fixată la valoarea de 1 leu/mp/zi, ceea ce reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru comercianții din fostul bazar care s-au mutat, temporar, pe platoul din spatele pieței agroalimentare.

Vestea este cu atât mai bună pentru comercianții din fostul bazar cu cât aceștia vor plăti taxa la această valoare pe tot parcursul anului 2017, deși inițial se avea în vedere ca această reducere să fie valabilă doar pe perioada sezonului rece. Doar că legea spune clar că taxele și impozitele se stabilesc anual și nu pot fi modificate în acest decurs.

Pentru comercianții care ocupă cu ziua suprafețe de teren din piață, obor, platou de legume și fructe, taxa va fi în 2017 de 3 lei/mp/zi.