Tot mai mulți tineri au ajuns să consume în mod frecvent canabis, pe care îl consideră un drog de relaxare. Adesea se întâmplă, însă, ca tinerii să ajungă la Urgențe cu intoxicații, după ce au fumat prea multă “iarbă”, sau în stare mai gravă, după ce au combinat canabisul cu alte substanțe interzise sau alcool și medicamente.
Agenția Națională Antidrog a făcut o listă cu județele în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de consumatori de canabis ajunși la Urgențe, în condițiile în care cel puțin un milion de români au fumat măcar o dată marijuana, informează digi24.ro.
În raportul întocmit de Agenția Antidrog se arată că, în 2016, 543 de oameni au cerut ajutor medical de urgență după ce au fumat canabis, cei mai mulți dintre aceștia provenind din Cluj, Timiș, București și Iași.
Bogdan Gheorghe, medic la Agenția Antidrog, susține că efectele consumului de canabis pot fi mai nocive decât s-ar crede. „Am avut cazuri în care conducătorii auto nu au oprit la culoarea roşie, nu au cedat prioritatea când aveau semnul de cedează trecerea şi aceste lucruri se înâmplă ca urmare a efectelor pe care îl produce consumul de canabis”, a spus acesta, pentru sursa citată.
Harta întocmită de Agenția Antidrog arată că în județul Bacău nu s-au înregistrat mai mult de patru cazuri de consumatori de canabis care au ajuns la Urgențe.
Pe de altă parte, medicii precizează că uneori consumatorii de droguri se feresc să ajungă la spital, din cauză că ar putea fi trași la răspundere.
Datele oficiale arată că unii încep să consume de marijuana chiar și din clasa a 8-a.
Sursa foto: digi24.ro