Ediția a 23-a a Jocurilor Olimpice de iarnă, găzduită de orașul sud-corean PyeongChang, a fost declarată oficial deschisă de președintele Republicii Coreea, Moon Jae-in.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang va rămâne în istorie, evenimentul fiind marcat de un eveniment unic: delegația Coreei de Nord și cea a Coreei de Sud au defilat împreună, sub același steag, cel al Peninsulei Coreene.

De altfel, această ediție a Jocurilor Olimpice este marcată de o apropiere simbolică între cele două Corei, după zeci de ani de tensiuni.

Mai trebuie spus că delegația Phenianului la Olimpiadă este condusă de sora de 28 de ani a dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, iar în debutul ceremoniei de deschidere Kim Yo Jong, primul membru al dinastiei conducătoare care ajunge în Coreea de Sud după 1953, și Moon Jae-in, președintele Coreei de Sud, și-au dat mâna.

La aceste evenimente memorabil a fost martor și oneșteanul Levente Bartha, unul dintre cei 28 de sportivi care vor reprezenta România la această ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Bartha, care este la a doua participare la JO (citește AICI un interviu exclusiv cu sportivul oneștean) a fost numai un zâmbet pe toată desfășurarea ceremoniei de deschidere, pozându-se în ipostaze care mai de care mai hazlii.

Sursa foto: www.facebook.com/Mariana.Bartha