La ora actuală, la nivelul județului Bacău, 466 de persoane sunt monitorizate la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău, dintre aceştia 204 sunt contacţi (persoane care au intrat în contact cu cei veniți din zonele afectate), se arată într-un comunicat al DSP Bacău.

Până la data 06.03.2020 au fost testate 2 persoane, rezultatele investigației de laborator fiind negative pentru COVID-19.

Nu sunt persoane care să necesite carantină în spațiile special amenajate, Direcția de Sănătate Publică Bacău asigură respectarea recomandărilor INSP-CNSCBT și MS privitoare la pătrunderea pe cale aeriană a călatorilor din zonele cu risc crescut de infecție COVID-19 – Aeroportul Internațional“G.Enescu”Bacău prin supervizarea  monitorizarea fluxului de turiști și a activității în acest sens,

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800800358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus), care are program de funcționare permanent. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduită preventivă. Cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE. (foto: imagine ilustrativă)