La data de 05 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au fost prezenți în zona pieţelor, într-o acțiune organizată pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit.

În cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii de la economic, de investigaţii criminale, de proximitate şi poliţişti de siguranţă publică, împreună cu jandarmi şi reprezentanţi D.S.V.S.A au legitimat 73 de persoane şi au verificat 27 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.650 de lei, din care 5 conform Legii 12/1990.

Exemplu: Poliţiştii au depistat un bărbat de 42 de ani, din Bacău, în timp ce oferea spre vânzare recipiente cu parfum sub diferite mărci, fără documente de provenienţă. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul în cauză este cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă similară sau identică cu o marcă înregistrată penrtu produse identice ori similare. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)