La data de 28 august a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii din Moineşti au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier în urma căruia o persoană a necesitat îngrijiri medicale.

Din primele verificări s-a stabilit că un bărbat de 57 de ani, din comuna Asău, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2G, în afara localităţii Stejaru, a surprins şi accidentat un minor de 7 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile, prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la Spitalul Oneşti pentru îngrijiri medicale, necesitând internarea.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, poliţiştii băcăuani  recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

  • să circule numai pe trotuare;
  • să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
  • să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice;
  • să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Sursa: IPJ Bacău