La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Bacău au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment cu victimă, în localitate.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că un bărbat de 40 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aviatorilor, a lovit un minor de 12 ani, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii şi fără să se asigure.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului, căruia i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, necesitând internarea. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere, poliţiştii recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

  • să circule numai pe trotuare;
  • să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
  • să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice;
  • să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Sursa: IPJ Bacău